Avenc Emili Sabaté (Garraf)

Sala final

Aquest diumenge 28 de febrer la secció juvenil ha explorat el interior de la terra amb una claustrofòbica excursió al Garraf. 16 Valents ens hem iniciat en l’espeleologia a l’avenc Emili Sabaté, de 40 m de fondària.

Després d’esmorzar i muntar una potent instal·lació a prova de bombes (11 ancoratges d’expansió), un a un rapelem els primers 20 m de la cova. És un ràpel mig volat que ens porta a una gran sala plena d’estalactites, columnes, coliflors, banderes…  Aparentment sembla ja el final de l’excursió, però una estreta gatera ens permet continuar, això si, reptant a través d’escletxes mooooooolt estretes. Abans d’arribar a la última gran sala hem de superar el famós pas conegut amb el nom de “tap de xampany”. I com bé diu el seu nom… Dons això, encongir bé les espatlles i si passa el cap la resta també. És increïble la sensació que es té un cop superat aquest pas. Com tornar a néixer!

Foto de grup al fons de l’avenc, apaguem tots els frontals i després d’uns quants intents i molts esforços, el més difícil de tot: 10 segons de silenci absolut on només se sent el tic-tic de les gotes que cauen. La tornada es fa pel mateix camí i finalment tornem a ser a l’exterior en un temps rècord. Aquets joves collbatonins són unes màquines! Felicitats a tots! I com que ens ha sobrat una mica de temps, acabem el dia amb una escaladeta fàcil a Penya Ginesta.

Text: Aniol Garcia

Més fotos aquí

Equip La Sargantana.

P.S.Moltes mercès a l’Aniol i al Joan pel seu suport en aquesta activitat

~ per La Sargantana a 8 Març 2010.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: